Stress och vikt

Jag har skrivit många inlägg privat i år. Det finns många skäl till det. Men jag är inte en bloggare som brukar låsa mina inlägg. Eller jag var inte det. Men jag ska ändra lite på det. Visst de låsta inläggen kommer förbli låsta. Men det finns ju delar av mitt liv som jag  känner att jag gott kan skriva öppet om.

Detta året har varit en stor stress för mig. Jag började året med en svår och tung graviditet. Sanningen är den att vår sista graviditet var mkt svår. Inte alls normal som många trott. Men jag tänker inte få in på det. Men det förde med sig mkt jobbigt. Min kropp kom totalt ur fas och sen har jag inte kommit tillbaka alls rent kroppsligt. Jag har ökat lite i vikt och trivs inte alls med det. Så när jag mår bättre (är hängiga med magkrångel och förkylningar här hemma), så ska jag se till att ändra på några viktiga saker.

  • Frukt varje dag! Jag har blivit usel på att äta frukt! Det som är så gott!
  • Mer grönsaker. Jag har lättare för att äta grönsaker. Men jag behöver mer mer mer. Så frukt och/eller grönt till varje mål är det som gäller.
  • Motion. Jag behöver komma igång. Helt och hållet. Jag behöver träna. Men jag ser inte hur jag ska få tiden riktigt än men ska tvinga mig till att åtminstone komma ut på promenader. Jag har även anmält mig till en ”träningskalender”. Med andra ord träning varje dag i en månad i ungefär 10-20 min per gång. Hemma. Det ska jag klara. Annars blir jag besviken på mig själv.

Jag tänker börja så. Sen får jag utveckla hälsotänket mer sen. Och måtte jag bara bli frisk snart så jag kan börja.

img_9540Detta är en av mina målbilder. Även om jag vet att jag kanske borde tänka att det var då det, men jag måste ha ett mål. Här vägde jag 57 kg (normalt för min längd). Jag var supernöjd med mig själv. Jag var rätt stark och framförallt mådde jag bra! Dit vill jag sträva.

Utan ambitioner och mål klarar vi inget. Så nu ska jag slipa på min målbild. Och för att underlätta det hela gör jag en ny kategori. ”Må bra” får den heta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.