Havregrynsgröt till bebis

Jag har tidigare köpt industrigröten från Semper till Liv men nu känner jag att jag lika gärna kan göra egen gröt. En anledning till att jag inte ville göra hemgjord gröt tidigare var att BVC rekommenderade industrigröt pga att den är järnberika. Men jag har nu insett efter lite googlande att man lika gärna kan berika den egna hemlagade havregrynsgröt gröten. Så idag har vi gjort hemgjord bebisgröt och den åts utan några som helst problem.

Hemgjord järnberika bebisgröt

Självklart delar jag med mig av ett ungefärligt receptet längre ner. Jag höftar alltid lite så kan inte säga exakt mängd av allt.

Eftersom Liv vägrar äta alla former av bitar i maten så har jag mixat allt till ett fint mjöl. Nästa grötmål kommer jag göra på ekologisk havremjölk istället för vatten eftersom Liv behöver öka lite i vikt.

  • Vatten/ekologisk havremjölk
  • Mixade havregryn
  • Mixat paltbröd
  • Rapsolja

Mixa ingredienserna var för sig. Jag mixade rätt mkt så att jag har för några dagar framöver. När du sedan ska servera gröten, ta ca 1 dl varmt vatten. Tillsätt ca 3-4 msk mixade havregryn plus en msk mixat paltbröd.  Om du vill tillföra extra järn så kan du tillsätta aprikospuré. Lite för smakens skull också. Jag valde dock att tillsätta katrinplommonpuré denna gången eftersom Liv behöver det för sin mage.

Jag tillsätter också extra rapsolja till Livs mat så hon får i sig bra fett.

Om jag tänkt rätt så ska mängden paltbröd plus aprikospuré ge en fullt tillräcklig mängd järn til l lilla bebisen. Men självklart är jag ingen expert på detta så det är givetvis va att räkna på det lite själv på detta också.

Så varför mixa ingredienserna om bebisen äter bitar? Ja nu är ju min lilla dam inte så förtjust i bitar så det är ju en av anledningarna till att jag mixar det. Men även för att det är så smidigt. Precis som den köpta pulvergröten så blandar man det bara med hett vatten. Voilà så har du lika smidig gröt som köpt. Sen är det ju en bonus att det blir mkt billigare med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.